måndag 28 maj 2018

Annie Lööf



Annie Lööf kan kanske inte återinföra slaveriet eller feodalismen, men hennes nyliberala politik är tillräckligt anakronistisk för att göra hennes ledarstil jämförbar med andra högerextremister. Machiavelli må ägnat sig åt satir, men Lööf är på riktigt. Centerns väljare blir blåsta, lurade, förledda till mörkret. Vem tror idag att Annie Lööf står på lantbrukarnas sida? Ingen upplyst människa, men det troligaste är väl att Annie blir avsatt efter valet. Centerns retorik har alltid varit gåtfull, men innan Lööf fanns det sunt förnuft i centerleden. Det sunda förnuftet är nu avskaffat till förmån för Robert Nozicks och Ayn Rand stollerier. Fortsätter Centern att föra Rand och Nozicks fana får de betraktas som ett hot mot rikets säkerhet. Är det några böcker som borde betraktas som lika farliga osm Koranen och Jihad är det väl just Nozciks och Rands alster. De för osökt tankarna till ett samhälle där de svaga tvångssteriliseras. Att Annie Lööf ibland tycks mer intresserad av att byta skor än att tänka med hjärtat är inte ett argument som lär gå hem i särskilt många läger. Tyvärr kanske det är mer sant än vad hennes beundrarskaror vill medge.


Lyckligtvis har de politiska analytikerna äntligen hunnit vakna. De har insett att hon är en högerextrem, en potentiell tyrann som Gustav Vasa eller Kristian den store. "Annie Lööf är till höger om Djingis Khan". Annie Lööf vill fördärva stejkrätten, fördärva A-kassan och tryggheten vid arbetslöshet, medan rika knösar ska få flyga billigare med avskaffad flygskatt. Överklasspolitik blåare än vad en blådåre skulle kunna ha målat upp. All statlig trygghet ska fördärvas med privatiseringar, hyrorna ska upp, folk ska drivas från sina hem och vissa grupper ska ha skitlöner. Annie Lööf vill ha tillbaka slaveriet och ljuger så gärna med tindrande ögon. Självklart talar hon om medmänsklighet, men svindyra hyror och dålig lön är inte medmänsklighet. Det är slaveri. Det enda Annie Lööf visar medkänsla med är kapitalet. Hennes politik går ut på att göra de rika rikare och de fattiga fattigare. Annie Lööf vill urholka tryggheten! Hon vill bygga pyramider med en baslinje med skitlöner! Drängar och pigor ska bocka och niga när drottning Lööf talar!



Det är svårt att känna sympati med en person som gynnar de som redan lever i lyx och överflöd. Det blir inte lättare när hennes politik kommer att göra livet till ett helvete för de fattiga! Hur många svaga lär inte bli krossade till damm med hennes politik? Det är förfärligt med psykopater som Lööf. Många arbetare kommer mer eller mindre behandlas som boskap i hennes Sverige. När man läser om hennes skryt om att "föra Europa framåt" väcker det enbart löje. Tala om storhetsvansinne! Tror hon att hon är Napoleon?


När hon talar om det starka samhället talar hon om de starkas rätt att utnyttja de svaga. När han talar om att jobb på den svenska landsbygden kommer att växa med hennes politik ljuger hon så att hon tror sig själv. Det är otroligt hur vissa personer kan snacka hur mycket skit som helst och ändå bli tagna på allvar. Hur kan människor vara så lättlurade att de sväljer alla hennes floskler? Bullshit läggs på bullshit och de som betalar priset är de på botten av pyramiden. De ska piskas likt galärslavor till löner som inte går att leva på. Med Centerns politik ska fattiga tvingas bo i husvagnsstäder. Arbetslösa ska drivas till socialbidrag och bespottas som om de var apor.


Det är tyvärr tydligt att hon är ute efter makt för maktens egen skull och med all säkerhet blind för sin egen högfärd.


Kanske är det så som filosoferna säger att det inte finns någon ondska utan bara ignorans. Att ignorera att det finns svaga människor, fy fan.


Annie Lööf har förstört Centerpartiet och eventuellt kommer hon att förstöra Sverige också. Jag hoppas vid Gud att det finns några upplysta människor där ute med en kristen syn på världen som är beredda att visa solidaritet. Inte bara likt Annie Lööf hjälpa de multinationella företagen att fortsätta att plundra, fördärva och roffa åt sig.

https://www.dagenssamhalle.se/debatt/annie-loeoef-aer-libertarian-4601

https://www.aftonbladet.se/ledare/a/a2xAQd/annie-loof-ar-hoger-om-djingis-khan

4 kommentarer: